Recept za najbolj puhaste ameriške palačinke
- 15. 06. 2018
Božanske ameriške palačinke s svežim sadjem postrezite za zajtrk ali večerjo. Čokoholiki nadomestite sadje s čokoladnim prelivom, odlične pa so tudi z medom ali javorjevim sirupom. Za prste obliznit puhaste palačinke so najlepše pečene v ponvi za palačinke.
Sestavine za najbolj puhaste palačine
- 20 g kokosovega olja
- 5 g pecilnega praška
- 20 g sladkorja
- 160 g bele moke, polnozrnate moke ali pirine moke
- 1 ščepec soli
- 160 g mleka
- 1 jajce
- ½ vanilijevega stroka
- 40 g kokosovega olja - za peko
Kokosovo maslo stopimo v manjši kozici toliko, da postane tekoče. Postavimo na stran in rahlo ohladimo. V večji posodi premešamo pecilni prašek, ščepec soli, sladkor in moko.
V manjši posodi premešamo mleko in jajce. Tekočo zmes dodamo k moki, medtem pa nenehno mešamo, da dobimo gladko, vendar ne čisto tekoče testo.
Na srednje močnem ognju segrejemo ponev za palačinke, dodamo čajno žličko kokosovega olja in v ponev vlijemo nekaj testa za palačinke. Palačinko pečemo kakšno minuto, ko pa se pojavijo mehurčki in dobi spodaj lepo zlato barvo, jo obrnemo in popečemo še na drugi strani.
Palačinke ponudimo s poljubnim svežim sadjem in žličko crème fraîche (nadomestimo z žličko kisle smetane) ali pa kar s čvrstim jogurtom. Lahko pa naredimo tudi svilen čokoladni preliv, ali pa uporabimo kakšen drug dodatek.
Ameriške palačinke so pripravljene v sodelovanju z oddajo Dobro jutro, Televizije Slovenija. Kuhali so v vrhunski posodi Rosmarino Black Lava Stone, ki omogoča naraven način priprave obrokov. Hrana je pripravljena hitro, enostavno in predvsem zdravo – z malo maščobami! |