Recept za bučkino omleto z mocarelo in karijem
- 8. 06. 2018
Ko zagrabi lakota, si pripravite okusno hitro pripravljeno malico. Popolno omleto pripravite v ponvi za omlete. Omleta je nasiten in enostaven obrok, ob katerem se vsem pocedijo sline. Če ne jeste mesa, izpustite vratovino, maslo pa nadomestite s kokosovim maslom.
Sestavine za bučkino omleto z mocarelo in karijem:
- 6 jajc
- 100 g bučk
- 250 g mocarele bufala
- 5 g karija
- 50 g masla
- 80 g sušene vratovine
- 10 g svežih zelišč
- sol, poper
Sušeno vratovino narežemo in ocvremo na maslu. Dodamo narezane bučke, jih posujemo s karijem ter rahlo popražimo. Žvrkljana jajca vlijemo v ponev in jih posujemo s kosi mocarele. Po potrebi začinimo. Ko je pečena spodnja stran omlete, ponev pokrijemo z drugo polovico in o preprosto obrnemo. Odkrijemo in pustimo na ognju še nekaj minut. Pečeno omleto serviramo na krožnik in potresemo s svežimi zelišči.
Omleta z bučkami je pripravljena v sodelovanju z oddajo Dobro jutro, Televizije Slovenija. Kuhali so v vrhunski posodi Rosmarino Black Lava Stone, ki omogoča naraven način priprave obrokov. Hrana je pripravljena hitro, enostavno in predvsem zdravo – z malo maščobami! |