Čokoladni whoopiji s kremo in jagodno marmelado
- 26. 02. 2016
220 g moke, 50 g kakava v prahu
½ žličke sode bikarbone
½ žličke pecilnega praška, ščep soli
80 g sladkorja, jajce, 1,5 dl mleka
50 g masla (sobne temperature!), 7 žlic olja
NADEV
1 dl sladke smetane, 100 g maskarponeja
vanilja v prahu, po želji sladkor v prahu
nekaj žličk jagodne marmelade
1. Moko, kakav v prahu, sodo bikarbono, pecilni prašek in sol zmešamo skupaj. Sladkor stepemo z maslom, dodamo še olje in jajce. Prilijemo mleko in počasi primešamo vse suhe sestavine. Testo je bolj
gosto.
2. Na pekač, obložen s peki papirjem, polagamo za zvrhano žličko testa (lahko tudi več, po želji) in kupčke, kolikor gre, okroglo oblikujemo. Med njimi puščamo 5 centimetrov prostora.
3. Pečemo pri 175 stopinjah približno 11–14 minut (odvisno od velikosti piškotov). Pečene ohladimo.
4. Za nadev zmešamo sladko smetano, vaniljo v prahu in maskarpone. (Nadeva tokrat nismo sladkali, ker so že sami piškotki dovolj sladki, lahko pa primešate žličko sladkorja v prahu.) S kremo napolnimo dresirno vrečko in ob robovih nadevamo piškot. V sredino nadeva položimo še malce jagodne marmelade in pokrijemo z drugo polovičko piškota.
Namig: če nimamo dresirne vrečke, malce jagodne marmelade vmešamo kar v kremo.