Grahova enolončnica
- 26. 01. 2016
Sestavine:
30 dag graha,
15 dag prekajene svinjine,
15 dag sveže svinjine,
20 dag ohrovta,
15 dag kolerabe,
1 čebula,
3 stroki česna,
lovor,
poper,
sol,
½ dcl belega vina,
½ dcl kisle smetane,
peteršilj,
žlica paradižnikove mezge,
10 dag riža.
Priprava:
V voku Rosmarino HotStone čebulo prepražimo do zlato-rjave barve, nato dodamo na kocke narezano svinjino in začimbe. Dušimo do polovice, nato dodamo še prekajeno svinjino in dušimo do mehkega. Nazadnje dodamo še žlico mezge. V Rosmarino HotStone loncu posebej skuhamo grah, na rezance narezan ohrovt in kolerabo, narezano na kocke. Dodamo dušeno meso in vse skupaj še malo prevremo. Na koncu dodamo še kuhan ali dušen riž, kislo smetano ter vino.
Dober tek!