Ne samo čaj, tudi kamilična juha

  • 11. 03. 2016
Ne samo čaj, tudi kamilična juha

Sestavine:

6 kamiličnih čajnih vrečk,
3 skodelice vode,
1 velika cvetača, narezana na koščke,
1/4 skodelice sesekljane čebule,
2 stebla zelene,
1 žlica masla,
sol in poper po okusu.

Priprava: 
Zavrite vodo v kozici Pour&Cook, dodajte čajne vrečke kamilice in pustite stati 5 minut. Nato odstranite čajne vrečke, iz katerih iztisnite tekočino v ponev. Dodajte cvetačo in v kozici s pokrovko pustite vreti 15 minut oz. dokler se cvetača ne zmehča. Odcedite cvetačo in prihranite dva kozarca kamilične tekočine. V ponvi na maslu popecite čebulo in zeleno, dokler čebula ne porumeni. V mešalnik dajte cvetačo, sol in poper ter eno skodelico kamilične tekočine. Miksajte, dokler ne dobite gladke, goste juhe. Nato pa postrezite. Za manj gosto juho dodajte več tekočine.

Dober tek!

Deli objavo:


Tvoj komentar


* obvezna polja