Ne samo čaj, tudi kamilična juha
- 11. 03. 2016
Sestavine:
6 kamiličnih čajnih vrečk,
3 skodelice vode,
1 velika cvetača, narezana na koščke,
1/4 skodelice sesekljane čebule,
2 stebla zelene,
1 žlica masla,
sol in poper po okusu.
Priprava:
Zavrite vodo v kozici Pour&Cook, dodajte čajne vrečke kamilice in pustite stati 5 minut. Nato odstranite čajne vrečke, iz katerih iztisnite tekočino v ponev. Dodajte cvetačo in v kozici s pokrovko pustite vreti 15 minut oz. dokler se cvetača ne zmehča. Odcedite cvetačo in prihranite dva kozarca kamilične tekočine. V ponvi na maslu popecite čebulo in zeleno, dokler čebula ne porumeni. V mešalnik dajte cvetačo, sol in poper ter eno skodelico kamilične tekočine. Miksajte, dokler ne dobite gladke, goste juhe. Nato pa postrezite. Za manj gosto juho dodajte več tekočine.
Dober tek!