Kremasta korenčkova juha naravnost iz ekonom lonca

  • 11. 03. 2016
Kremasta korenčkova juha naravnost iz ekonom lonca

Čas priprave: 40 minut
Za 4 obroke

Sestavine

  • 1 žlica masla
  • 80 g zmlete čebule
  • Polovica velikega krompirja, olupljenega in na kocke narezanega
  • 60 g grobo sesekljane zelene
  • 1 zelena čebula, nasekljana
  • 2 stroka česna
  • 150 g mladega korenja
  • Pol litra zelenjavne jušne osnove
  • 230 g stepene smetane
  • Ščepec blagega curryja v prahu
  • Sol in mlet črni poper po okusu

Priprava
Stopite maslo v loncu na srednje močnem ognju. Dodajte čebulo in posolite. Mešajte na vročem maslu 10 minut, dokler čebula ne postane prosojna. Dodajte krompir, zeleno, zeleno čebulo in česen; kuhajte 3 do 5 minut, dokler se rahlo ne razkuha. Dodajte korenje in zelenjavno juho; povečajte nivo ognja. Poveznite pokrov na ekonom lonec Rosmarino in zaklenite. Nastavite ekonom lonec na hitro kuhanje. Zmanjšajte ogenj na zmerno raven in kuhajte 7 minut.

Ekonom lonec postavite v korito in ga polijte z mrzlo vodo, da spusti pritisk. Vrnite lonec na štedilnik in odstranite pokrov. V juho vmešajte smetano in curry v prahu. Zmiksajte juho z ročnim mešalcem, dokler ni popolnoma gladka in kremasta. Začinite s soljo in črnim poprom. Dober tek!

Deli objavo:


Tvoj komentar


* obvezna polja