Kremasta korenčkova juha naravnost iz ekonom lonca
- 11. 03. 2016
Čas priprave: 40 minut
Za 4 obroke
Sestavine
- 1 žlica masla
- 80 g zmlete čebule
- Polovica velikega krompirja, olupljenega in na kocke narezanega
- 60 g grobo sesekljane zelene
- 1 zelena čebula, nasekljana
- 2 stroka česna
- 150 g mladega korenja
- Pol litra zelenjavne jušne osnove
- 230 g stepene smetane
- Ščepec blagega curryja v prahu
- Sol in mlet črni poper po okusu
Priprava
Stopite maslo v loncu na srednje močnem ognju. Dodajte čebulo in posolite. Mešajte na vročem maslu 10 minut, dokler čebula ne postane prosojna. Dodajte krompir, zeleno, zeleno čebulo in česen; kuhajte 3 do 5 minut, dokler se rahlo ne razkuha. Dodajte korenje in zelenjavno juho; povečajte nivo ognja. Poveznite pokrov na ekonom lonec Rosmarino in zaklenite. Nastavite ekonom lonec na hitro kuhanje. Zmanjšajte ogenj na zmerno raven in kuhajte 7 minut.
Ekonom lonec postavite v korito in ga polijte z mrzlo vodo, da spusti pritisk. Vrnite lonec na štedilnik in odstranite pokrov. V juho vmešajte smetano in curry v prahu. Zmiksajte juho z ročnim mešalcem, dokler ni popolnoma gladka in kremasta. Začinite s soljo in črnim poprom. Dober tek!