Lignji na mediteranski način
- 28. 07. 2017
Poleti se morska hrana še posebej prileže. Lignji na mediteranski način preprosto morajo biti na vašem jedilniku.
Sestavine:
- polovica pločevinke pretlačenih pelatov,
- 6 češnjevih paradižnikov (grobo narezani),
- pol čebule (sekljane),
- 6 strokov česna (sekljanih),
- 4 žlice oljčnega oja,
- sol in poper,
- 1 čajna žlička bazilike,
- 1 čajna žlička origana,
- pol čajne žličke timijana,
- 500 g očiščenih narezanih lignjev,
- svež peteršilj (grobo sekljan).
Postopek:
- Na olju (3 žlice) popražite čebulo in česen.
- Dodate paradižnik in začimbe (tudi sol in poper).
- Pražite 5 minut in zalijete s pelati.
- V ločeni ponvi popečete lignje (cca 4 minute).
- Pečene lignje dodate v omako skupaj s peteršiljem.
- Ugasnete vročino, premešate in pustite počivati 10 minut.
- Postrežete s popečeni kruhom ali pečenim krompirjem.
Dober tek ;)
Recept pripravil: Blaž IvanovičRosmarino kuhar in Ex Masterchef Slovenia Contender |