Najlažji recept za popolno hobotnico
- 23. 06. 2017
Poletje je čas, ko se morska hrana še posebej prileže. Poskusite hobotnico, saj jo lahko pripravite na različne načine.
Sestavine:
- 1 muškatna hobotnica
- 2 lovorjeva lista
- pol čebule
- 2 feferona
- 2 žlici oljčnega olja
- poper v zrnu (čajna žlička)
- 4 stroki česna
Lahko dodate tudi pečen vrtnarski krompirček iz prejšnjega recepta :).
Postopek:
- Pečico segrejete na 130 stopinj C.
- V višji pekač date vse sestavine in pomešate.
- Pekač pokrijete z alu folijo.
- Pečete 2 uri in pol (z vilico preverite, če je hobotnica mehka).
- Pekač odkrijete in pustite, da se hobotnica popolnoma ohladi.
- Hobotnica je zdaj pripravljena za obdelavo (solate, carpaccio, grill ...).
- Na ponev date malo olja in močno razgrejete ponev.
- Kose hobotnice z obeh strani dobro zapečete (30–40 sekund na stran).
- Med peko solite in poprate.
- Postrežete in pred gosti pokapate z dobrim oljčnim oljem.
Dober tek!
Recept pripravil: Blaž IvanovičRosmarino kuhar in Ex Masterchef Slovenia Contender |