Osvežilen recept: Sveža špinača v solati
- 11. 05. 2018
Špinačna solatka je hitro pripravljen, a kljub temu z vitamini in hranilnimi snovmi bogat obrok hrane. Solata s surovo špinačo vas bo poživila in pregnala nadležno utrujenost, ki nas včasih preganja proti koncu delovnega tedna.
Potrebujemo:
- skodelico kuhane prosene kaše
- 120 g svežih mladih špinačnih listov
- 1 rdeča čebula
- 1 rdeča paprika
- pest češnjevih paradižnikov, razpolovljenih
- nekaj popečenih šampinjonov (po želji)
- semena enega granatnega jabolka
- mladi sir, po okusu
- semena sezama
- nasekljane pistacije za posutje
Preliv:
- 1dl brusničnega sirupa (lahko zamenjate z medom)
- sok 2- 3 limon
- 3 stroki zdrobljenega česna
- 4 žlice kisa
- 2 dl oljčnega olja
- sol, poper
Priprava:
Čebulo in papriko narežemo na tanke trakove, šampinjone popečemo.
Za preliv s paličnim mešalnikom premešamo vse sestavine, dokler ne dobimo uravnotežen sladko kisel okus.
V proseno kašo vmešamo vse sestavine. Prelijemo s prelivom in rahlo premešamo. Po vrhu posujemo zdrobljeni mladi sir in pistacije ter sveže postrežemo.
Dober tek!
Recpet je pripravljen v sodelovanju z oddajo Dobro jutro, Televizije Slovenija. Kuhali so v vrhunski posodi Rosmarino Black Lava Stone, ki omogoča naraven način priprave obrokov. Hrana je pripravljena hitro, enostavno in predvsem zdravo – z malo maščobami! |