Recept za palačinke s čokoladnimi kapljicami

  • 14. 02. 2019
Recept za palačinke s čokoladnimi kapljicami

Ljubezen gre skozi želodec. Zato je navada ob posebnih praznikih, ki jih preživimo z najdražjimi, da mora obvezno lepo zadišati tudi iz kuhinje.

Naj bo tako tudi za valentinovo. Zaljubljeno sladico, ki jo za vas ustvarila Urška iz 220 stopinj poševno, bodo tako z lahkoto pripravili tudi tisti, ki se v kuhinji ne počutijo domače. Enostavno in okusno!

Sestavine za palačinke

  • 2 lončka moke
  • 2 lončka mleka
  • 2 jajci
  • 1-2 žlici sladkorja
  • 1 pecilni prašek
  • 1 bourbon vanilijev sladkor
  • ščep soli
  • 100 g čokoladnih kapljic

Sestavine za macerirane maline (ali jagode)

  • 250 g malin (ali jagod)
  • 2 žlici sladkorja v prahu
  • 5 listov mete
  • 0,2 dcl bezgovega soka
  • malo soka limone

Uporabimo lahko sveže ali zamrznjeno sadje. Ker bomo tukaj uporabili topel sadni preliv, predlagam, da uporabimo zamrznjeno sadje, ker so bo lepše razpustilo in lepše maceriralo.

Malinam dodamo vse preostale sestavine, liste mete narežemo, da se izloči več eteričnega olja in počasi na nizkem ognju segrevamo. Mešamo. Sadje ne sme zavreti. Odstavimo in počakamo 10 minut, da se počasi sadje razpusti in macerira.

Vse sestavine (razen čokoladnih kapljic) z mešalnikom dobro raztepemo. Maso pustimo stati 10 minut, nato dodamo čokoladne kapljice in palačinke spečemo. Ker je valentinovo, smo mi palačinke oblikovali v obliko srca.

Palačinke postrežemo s toplimi maceriranimi malinami.


Urška Fartelj 220 stopinj poševno

Recept za valentinove palačinke je za vas v palačinkarici Rosmarino Black Line in kozici Rosmarino Baste pripravila:

Urška Fartelj

Mama, blogerka in kulinarična pustolovka na 220 stopinj poševno.

Deli objavo: