Recept za piščančji file s sezamom in kvinojo s pisano zelenjavo

  • 16. 02. 2018
Recept za piščančji file s sezamom in kvinojo s pisano zelenjavo

Okusna kombinacija piščanca, sezama, kvinoje in zelenjave.

Sestavine za piščanca s sezamom:

  • 4 piščančji fileji,
  • sol, poper,
  • olje,
  • popražena sezamova semena.

Piščančji file začinimo. Popečemo ga na vroči maščobi in posujemo s sezamom.

Sestavine za kvinojo s pisano zelenjavo:

  • 30 dag kvinoje,
  • 1 lovorjev list,
  • 1 korenček,
  • 7 dag pora,
  • 8 dag rdeče paprike,
  • 1 rdeča čebula,
  • 1 strok česna,
  • 5 dag koruze,
  • 8 češnjevih paradižnikov,
  • olje,
  • sol, poper, drobnjak.

Kvinojo dobro operemo in jo pokuhamo v slanem kropu 6–10 minut, pokrijemo in odstavimo. Posebej na vročem olju popražimo zelenjavo ter začinimo. Zelenjavo zmešamo s kvinojo, dodamo drobnjak ter postrežemo.


 Oddaja Dobro Jutro

Piščančji file je pripravljen v sodelovanju z oddajo Dobro jutro, Televizije Slovenija.

Kuhali so v vrhunski posodi Rosmarino Black Lava Stone, ki omogoča naraven način priprave obrokov. Hrana je pripravljena hitro, enostavno in predvsem zdravo – z malo maščobami!

Deli objavo:


Tvoj komentar


* obvezna polja