Recept za piščančji file s sezamom in kvinojo s pisano zelenjavo
- 16. 02. 2018
Okusna kombinacija piščanca, sezama, kvinoje in zelenjave.
Sestavine za piščanca s sezamom:
- 4 piščančji fileji,
- sol, poper,
- olje,
- popražena sezamova semena.
Piščančji file začinimo. Popečemo ga na vroči maščobi in posujemo s sezamom.
Sestavine za kvinojo s pisano zelenjavo:
- 30 dag kvinoje,
- 1 lovorjev list,
- 1 korenček,
- 7 dag pora,
- 8 dag rdeče paprike,
- 1 rdeča čebula,
- 1 strok česna,
- 5 dag koruze,
- 8 češnjevih paradižnikov,
- olje,
- sol, poper, drobnjak.
Kvinojo dobro operemo in jo pokuhamo v slanem kropu 6–10 minut, pokrijemo in odstavimo. Posebej na vročem olju popražimo zelenjavo ter začinimo. Zelenjavo zmešamo s kvinojo, dodamo drobnjak ter postrežemo.
Piščančji file je pripravljen v sodelovanju z oddajo Dobro jutro, Televizije Slovenija. Kuhali so v vrhunski posodi Rosmarino Black Lava Stone, ki omogoča naraven način priprave obrokov. Hrana je pripravljena hitro, enostavno in predvsem zdravo – z malo maščobami! |