Poletni piščanec s pehtranom
- 26. 01. 2016
Sestavine, ki jih potrebujete:
- 5 g masla,
- 3 ml orehovega olja,
- 1 kos piščančjih prsi, brez kosti (s kožo ali brez kože),
- 15 g sesekljanih, svežih listov pehtrana,
- creme fraiche, po okusu,
- limonin sok, po okusu,
- sol in sveže mlet črni poper,
- listi svežega pehtrana (za okras).
PRIPRAVA
Piščančja prsa narežite na manjše, podolgovate kose. V ponvi Pour&Cook teflon premium segrejte maslo in olje. Dodajte sesekljan pehtran in kose mesa (če uporabljate meso s kožo, naj bo koža obrnjena navzdol).
Pecite od 3 do 4 minute, dokler piščanec ne dobi lepe, karamelne barve. Obrnite piščanca in pecite še 2 minuti. Dodajte creme fraiche in pustite brbotati 2 minuti. Po okusu dodajte nekaj limoninega soka, začinite s soljo in poprom. Če želite bolj kremasto omakico, dodajte še več kuhalne smetane.
Postrezite. Kot priloga se prileže sočna sezonska solata (z vinaigrettsko omako).
Dober tek!