Polnjena jajčka
- 26. 01. 2016
Sestavine:
8 velikih jajc,
1/3 skodelice na koščke narezane šunke,
1 žlica sesekljane mlade čebule,
1 žlica sesekljanega peteršilja,
1 žlica majoneze,
1 žlička gorčice,
1 žlička sesekljanega svežega timijana,
2 rezini natrganega belega kruha,
sol,
poper,
malo olja.
Priprava:
Jajca kuhajte približno 8 minut. Sperite jih s hladno vodo in pustite, da se malce ohladijo. Olupite jih in jih prerežite na polovico (po dolžini). Odstranite rumenjak - 4 rumenjake ločite v srednje veliko posodo. Dodajte jim šunko in preostale sestavine ter dobro premešajte. V vsako polovico jajca dajte eno žličko pripravljene mešanice. Potresite vsakega z 1 čajno žličko krušnih drobtin. Pečico segrejte na 180 °C. Jajca pokapajte z oljem in pecite 5 minut, dokler se mrvice ne zapečejo.
Pa dober tek!