Recept za presno torto z borovnicami v kozarčku
- 18. 05. 2018
Presna tortica z borovnicami, rikoto, oreščki makadamije in limeto je hitro pripravljena zdrava slaščica. Enostavna je za postrežbo ob obiskih, še bolj v trendu pa bo videti postrežena v kozarčkih za vlaganje.
Sestavine za presno tortico v kozarčku:
Za 4 kozarčke
Čas priprave: 15 minut
- 30 gramov polnozrnatih piškotov
- 30 gramov oreščkov makadamije (ali mandljev, lešnikov)
- 1 polna žlica masla (ali kokosovega olja)
- 300 ml lahkega grškega jogurta
- 1 bio limeta 2 žlici rikote (ali lahke pasirane skute)
- 2-3 žlice agavinega sirupa (ali sladkorja v prahu, ali medu) sveže borovnice
Piškote in oreščke makadamije fino zmeljemo in jim dodamo žlico omehčanega masla.
Fino premešamo in razporedimo po dnu kozarcev.
Grški jogurt, rikoto, sok limete in lupinico limete, ter agavin sirup fino premešamo.
Z nadevom napolnimo kozarčke.
Po vrhu razporedimo borovnice ali drugo poljubno sadje – kivi, marelice, breskve, jagodičevje…
Tortice za vsaj 2-3 ure položimo v hladilnik, najbolje pa kar čez noč.
Dober tek!
Lahka tortica z borovnicami je pripravljena v sodelovanju z oddajo Dobro jutro, Televizije Slovenija. Kuhali so v vrhunski posodi Rosmarino Black Lava Stone, ki omogoča naraven način priprave obrokov. Hrana je pripravljena hitro, enostavno in predvsem zdravo – z malo maščobami! |