Recept za bananin kruh

  • 26. 01. 2017
Recept za bananin kruh

Bananin kruh? Se sliši smešno? Bananin kruh je vse bolj priljubljen tudi pri nas, zato vam danes predstavljamo povsem enostaven recept, ki vas ne bo pustil ravnodušne. Nas je okus popolnoma prevzel! 

Sestavine:

  • 260 g gladke moke
  • 1 žlička sode bikarbone
  • 1 žlička pecilnega praška
  • ščepec soli
  • 1 žlička mletega cimeta
  • 4 zrele banane
  • 3 jajca
  • 120 g sladkorja
  • 1,2 dl olja
  • 1 žlička vanilijeve arome
  • malo naribane limonine lupinice (po želji)
  • maslo za namastitev pekača

Priprava:

1.
Pečico segrejte na 180 stopinj Celzija. Globok podolgovat pekač namastite z maslom in po potrebi obložite s peki papirjem.

2.
Moko, pecilni prašek, sodo bikarbono in sol presejte v skledo in dodajte cimet.

3.
Banane olupite in narežite na manjše kose. V večji skledi jih dobro pretlačite, primešajte še olje, jajca, sladkor in vanilijevo aromo. Dodajte še suhe sestavine in na hitro premešajte. Pecite v vnaprej ogreti pečici približno 50-60 minut.

4.
Ko je kruh pečen, ga pustite v pekaču še nekje 5-10 minut, nato pa ga preložite na rešetko in povsem ohladite.

Bananin kruh ima nešteto različic: s čokolado, z mandlji, orehi, rozinami in še in še.
Po želji dodajte, kar imate najraje. Ker je tako polnega okusa, ga lahko jeste tudi samostojno ob čaju ali kavi, lahko pa nanj namažete maslo, med ali dodate sir.

Še namig: za kruh priporočamo podolgovat višji pekač Rosmarino Gold Stone – ne potrebujete veliko maščob, na peki papir pa tudi kar pozabite ;) 

Pa dober tek!

Deli objavo:


Tvoj komentar


* obvezna polja