Recept za brokolijevo juho s koromačem

  • 29. 09. 2017
Recept za brokolijevo juho s koromačem

Za današnje kosilo priporočamo brokolijevo juho s koromačem. Hitro pripravljena, zdrava in zelo okusna juha, ki jo boste na svojem jedilniku zagotovo želeli pogosteje.

Potrebujemo:

  • 1 majhna glava brokolija,
  • 1 glava koromača,
  • 2–3 stroke česna,
  • 1 srednja čebula,
  • 5 listov ohrovta,
  • maslo za praženje,
  • sol, poper, poljubne začimbe,
  • 3 skodelice vode ali zelenjavne jušne osnove,
  • 2 žlici limoninega soka.

Pečico segrejemo na 170 stopinj Celzija. Koromač in brokoli narežemo na manjše kose, položimo na peki papir, posolimo in pečemo približno 30 minut. Vmes večkrat obrnemo. Zadnjih deset minut dodamo še liste ohrovta. V ponvi stopimo malo masla, dodamo sesekljano čebulo in pražimo približno 5 min. Dodamo še nasekljan česen in pražimo še 2 minuti. Dodamo popečen koromač in brokoli, zelenjavno osnovo (ali vodo), limonin sok in segrejemo do vrenja. Pustimo, da rahlo vre približno 10 minut. Zmiksamo s paličnim mešalnikom. Posolimo, popopramo, začinimo po okusu in postrežemo. 

Dober tek ;)


 Oddaja Dobro Jutro

Brokolijeva juha s koromačem je pripravljena v sodelovanju z oddajo Dobro jutro, Televizije Slovenija.    

Kuhali so v vrhunski posodi Rosmarino Black Lava Stone, ki omogoča naraven način priprave obrokov. Hrana je pripravljena hitro, enostavno in predvsem zdravo – z malo maščobami!

Deli objavo:


Tvoj komentar


* obvezna polja