Recept za slastno češnjevo zloženko
- 10. 06. 2016
Sestavine
- 220 g razkoščičenih češenj (četrtink),
- žlica škroba,
- 250 g skute,
- 150 g kremnega sira,
- ½ žličke vanilje v prahu,
- 90 g sladkorja,
- 3 jajca,
- 40 g ovsenih kosmičev (ali pirinih),
- 2 lista vlečenega testa,
- 2 žlici masla (stopljenega),
- nalistani mandlji.
Priprava
Korak 1:
Češnje zmešamo s škrobom in jih postavimo na stran.
Korak 2:
Zmešamo skuto, kremni sir, vaniljo, sladkor in jajca.
Korak 3:
Pekač namastimo z maslom in vanj položimo prvi list testa, ki naj bo prepognjen, da dobimo dvojno dno. Pri straneh naj testo gleda ven.
Korak 4:
Testo premažemo z maslom (dno in robove) ter po dnu posujemo polovico ovsenih kosmičev. Čez vlijemo polovico nadeva in posujemo s polovico češenj. Nadaljujemo z drugo plastjo testa, ki ga previdno položimo na nadev (spet naj sega čez robove pekača). Posujemo s preostalimi kosmiči, naložimo drugo polovico nadeva, posujemo s češnjami in nalistanimi mandlji. Odvečno testo pri straneh zdaj malce porežemo.
Korak 5:
Pečemo pri 180 stopinjah Celzija 35–40 minut oz. toliko časa, da se nadev zlato rjavo obarva.