Recept za čokoladno-lešnikov namaz
- 27. 07. 2018
Domačo nutelo bodo vaši sladkosnedci pospravili v minuti! Ponudite jo kot namaz za na kruh, palačinke ali vaflje, vanjo lahko pomakajo grisine. Če boste pekli čokoladno torto in uporabili svoj namaz, pa se boste lahko pohvalili, da ste prav vsak delček torte naredili sami. In zakaj je še dobra domača nutela? Ker imate tako boljši nadzor nad vsemi sestavinami!
Sestavine za lešnikovo-čokoladni namaz
- 400 g lešnikov
- 400 g čokolade (60% kakavovih delcev)
- 40 g sladkorja v prahu
- 1/2 vanilijevega stroka
- 1/2 žličke soli
- 1 žlička lešnikovega olja
- 20 g sladke smetane, če želite bolj kremast namaz
Pečico segrejemo na 180°C. Lešnike stresemo v pekač, obložen s papirjem za peko ter jih 8 - 10 minut pečemo na 180°C.
Lešnike olupimo in s pomočjo sekljalnika NutriMax zmeljemo v pasto. Miksamo toliko časa, da dobimo gladko, svetlikajočo pasto, ki spusti olje.
V kozico nalijemo vodo, postavimo na srednje močen ogenj. Nad kozico postavimo posodo in v njej nad paro stopimo čokolado.
Vmešamo v lešnikovo pasto, dodamo sladkor v prahu, vanilijo, sol ter lešnikovo olje. Dobro premešamo.
V kolikor želimo, da je zmes še bolj kremasta, dodamo tekočo sladko smetano.
Čokoladno-lešnikov namaz je pripravljen v sodelovanju z oddajo Dobro jutro, Televizije Slovenija. Kuhali so v vrhunski posodi Rosmarino Black Lava Stone, ki omogoča naraven način priprave obrokov. Hrana je pripravljena hitro, enostavno in predvsem zdravo! |