Recept za čufte v paradižnikovi omaki z brokolijevim pirejem

  • 23. 02. 2018
Recept za čufte v paradižnikovi omaki z brokolijevim pirejem

Le kdo jih ne mara? Čufti v paradižnikovi omaki so priljubljena jed tako pri odraslih kot otrocih. Z brokolijevim pirejem so še boljši.

Sestavine za čufte:

  • 2 žlici oljčnega olja,
  • 60 g čebule,
  • 2 stroka česna,
  • 60 g riža,
  • 1 dl juhe,
  • 200 g mlete govedine,
  • 200 g mlete svinjine,
  • sol, poper, majaron, peteršilj.

Sestavine za paradižnikovo omako:

  • 120 g paradižnikove mezge,
  • 1 žlica oljčnega olja,
  • 1 žlica sladkorja,
  • 1 žlica moke,
  • sol, rožmarin, muškatni orešček.

Na oljčnem olju prepražimo sesekljano čebulo. Čebuli dodamo strt česen in nato riž. Prilijemo juho, premešamo in dušimo toliko časa, da bo riž na pol kuhan. Ohlajenemu rižu z rokami primešamo mleto meso in oblikujemo v kroglice. Če je masa premokra, si pomagamo z drobtinami. Čufte popečemo na maščobi. V paradižnikovi omaki jih podušimo še 15 minut.

Omako pripravimo tako, da na maščobi porumenimo sladkor, čebulo ter česen, dodamo moko in vse skupaj prepražimo. Primešamo paradižnikovo mezgo in zalijemo z juho. Začinimo in še malo pokuhamo.

Sestavine za brokolijev pire:

  • 600 g krompirja,
  • 400 g brokolija,
  • mleko,
  • 1 žlica masla,
  • Sol.

Krompir olupimo, razrežemo, solimo in skuhamo. Prav tako brokoli. Odlijemo vodo. Krompir in brokoli pretlačimo.  Krompirju dodamo malo toplega mleka in maslo. Pire naj bo rahel, zato mu po potrebi dodajamo mleko.


 Oddaja Dobro Jutro

Čufti so pripravljeni v sodelovanju z oddajo Dobro jutro, Televizije Slovenija.

Kuhali so v vrhunski posodi Rosmarino Black Lava Stone, ki omogoča naraven način priprave obrokov. Hrana je pripravljena hitro, enostavno in predvsem zdravo – z malo maščobami!

Deli objavo:


Tvoj komentar


* obvezna polja