Recept za krasno enolončnico pašta fižol

  • 26. 10. 2018
Recept za krasno enolončnico pašta fižol

Jesen je čas v letu, ko se nemalokrat na menu prikradejo jedi na žlico. PAŠTA FIŽOL je idealna rešitev za hitro kosilo, ki vam bo zagotovilo POLNOVREDEN obrok in vas bo dodobra nasitilo.

Priprava je enostavna in hitra, enolončnico pa lahko z enostavnim nasvetom – ki vam ga zaupamo kmalu – shranite tudi za naslednji dan.

Sestavine za pripravo okusnega lonca pašta fižol

  • pločevinka vloženega fižola (450 g ali več)
  • 200 g testenin
  • 100 g slanine
  • 1 večja čebula
  • 2 žlici moke
  • 3 stroki česna
  • pločevinka vloženega paradižnika
  • zaželjene so začimbe: lovor, majaron, sol, poper, šetraj
  • žlica kisa
  • nariban parmezan

Da bo okus PAŠTA FIŽOLA bolj poln, za začetek s pomočjo ostrih keramičnih nožev Rosmarino Premium Chef nasekljamo čebulo, na drobno narežemo slanino in vse skupaj popražimo v jekleni kozici Rosmarino Pour'n'Cook

Ko se čebula obarva z zlatimi odtenki in slanina postane krhka ter hrustljava, v kozico Pour'n'Cook dodamo strt česen. Počakamo, da prijetno zadiši in dodamo nekaj moke. Hitro pomešamo ter dodamo pripravljene začimbe: lovor in nekoliko paradižnika. Zalijemo z 1 dcl vode in kuhamo 5 min.

Ko dobimo gladko teksturo skuhanega, v juho dodamo vloženi fižol iz pločevinke, vse skupaj prelijemo z jušno osnovo ali navadno vodo, da dobimo na količini PAŠTA FIŽOLA in dodatno začinimo. Dodamo torej ščepec soli, kanček popra ter majaron in vse skupaj zavremo. Med vretjem občasno premešamo.

Ko je juha vrela, vanjo stresemo testenine ter kuhamo še približno 10 min (čas kuhanja je odvisen od same vrste testenin, upoštevajte navodila na embalaži). Ko so testenine kuhane, juhi dodamo žlico kisa, premešamo in ponudimo s sveže naribanim parmezanom.

Za konec ne pozabimo na obljubljeni nasvet: enolončnice s testeninami niso dobra izbira, ko kuhate za dan ali dva vnaprej, saj se testenine ob pogrevanju jedi razkuhajo in razpadejo. Kadar morate kuhati vnaprej, testenine vedno pripravljajte naknadno. Osnovo enolončnice od prejšnjega dne pogrejte, stresite vanjo sveže na zob skuhane testenine in uživajte v čudovitem obroku!

Dober tek!

Deli objavo: