Recept za figove cmoke
- 6. 09. 2018
Osvežite marelične cmoke, slovensko klasičo sladko malico, s sredozemskimi sadeži. Fige so okusne in polne vitaminov, trenutno pa tudi v ponudbi na trgovinskih policah. Cmoki s figami naj vam polepšajo še zadnje poletne dni!
Sestavine za figove cmoke
- nekaj svežih fig
- 500 g krompirja
- 1 jajce
- 30 g masla
- 150 g moke
- malo soli
- Sestavine za preliv
- 30 g masla
- 100 g drobtin
- 100 g masla
Krompir olupimo in skuhamo. Topel krompir pretlačimo, dodamo maslo in nanj ubijemo jajce. Zamesimo in postopno dodajamo moko. Testo razvaljamo približno 3 do 4 mm debelo.
Razrežemo na kvadratke 8 x 8 cm. Fige ovijemo v testo, oblikujemo cmoke, zatesnimo in kuhamo v osoljenem kropu v posodi Pour & Cook. Cmoki so kuhani, ko splavajo na površje.
Za preliv v ponvi Rosmarino počasi raztopimo maslo in dodamo drobtine. Pražimo do lepe zlate barve. Cmok položimo na krožnik, posujemo s sladkorjem in prelijemo s prepraženimi drobtinami.
Figovi cmoki so pripravljeni v sodelovanju z oddajo Dobro jutro, Televizije Slovenija. Kuhali so v vrhunski posodi Rosmarino Black Lava Stone, ki omogoča naraven način priprave obrokov. Hrana je pripravljena hitro, enostavno in predvsem zdravo – z malo maščobami! |