Recept za gambere v masleni čilijevi omaki
- 28. 04. 2017
Mmm, gamberi in čili – odlična kombinacija. Da se prepričate tudi sami, preizkusite recept našega Rosmarino kuharja Blaža.
Potrebujemo:
- 500 g repkov gamberov
- 2 žlici navadnega masla
- 2 žlici oljčnega olja
- 2 žlici sladke čili omake
- 1 žlička čilija v prahu
- 1 žlička suhega origana
- 1 žlička dimljene paprike
- 4 stroki česna (sesekljanega)
- sok polovice limone
- sol in poper
- pest peteršiljevih listov
- žlička kokosovega olja
Postopek:
V ponvi Rosmarino stopimo maslo in dodamo oljčno olje. Na maščobo damo česen in na srednji temperaturi razgrevamo, da česen zadiši. Dodamo čili omako, origano, papriko, čili v prahu, sok limone, solimo in popramo. Na srednji temperaturi kuhamo, da se eterična olja povežejo.
V ločeni posodi na kokosovem olju zapečemo repke gamberov in jih položimo v ponev z omako.
Ugasnemo ogenj in pustimo počivati vsaj 10 min. Predno postrežemo, dobro segrejemo in potrosimo s peteršiljem. Serviramo s popečenimi kruhki.
Dober tek
Recept pripravil: Blaž IvanovičRosmarino kuhar in Ex Masterchef Slovenia Contender |