Recept za gobovo pašteto s svežim origanom
- 15. 09. 2017
Gobe niso primerne le za juhe, rižote ali omake, ampak lahko iz njih naredite tudi domačo pašteto. Za okusen zajtrk ali malico.
Sestavine:
- 8 dag pora,
- strok česna,
- peteršilj,
- 30 dag mešanih gob,
- sol,
- poper,
- maslo,
- 12 dag topljenega sira,
- polnozrnat kruh,
- rukola,
- svež origano,
- kisle/vložene štorovke,
- češnjev paradižnik,
- prah suhih jurčkov.
Priprava:
Na stopljenem maslu popražimo por, nato dodamo česen, da zadiši. Dodamo gobe in jih pražimo 5 minut, nato jih solimo, popopramo ter dodamo prah suhih jurčkov. Popražene sestavine stresemo v mešalnik, jim dodamo še topljen sir, zatem pa vse skupaj zmeljemo v namaz. Na ponvi popečemo kruh. Na krožnik položimo rukolo in dodamo pečen kruh. Pašteto serviramo v šalčki, ki jo postavimo zraven na krožnik. Na rukolo položimo še vložene štorovke in češnjev paradižnik.
Dober tek.
Gobova pašteta je pripravljena v sodelovanju z oddajo Dobro jutro, Televizije Slovenija. Kuhali so v vrhunski posodi Rosmarino Black Lava Stone, ki omogoča naraven način priprave obrokov. Hrana je pripravljena hitro, enostavno in predvsem zdravo – z malo maščobami! |