Recept za jagodne ražnjiče
- 27. 05. 2016
Biskvit
- 5 jajc
- 1 dl mleka
- 25 dag sladkorja
- 1 dl olja
- 25 dag moke
- zavitek pecilnega praška
in še
- 300 g jagod
- čokolada za kuhanje (bela in rjava)
- maslo
- palčke za ražnjiče
Priprava:
Korak 1:
Rumenjake in sladkor stepemo, da nastane lahka svetla zmes. Vmešamo mleko in olje.
Korak 2:
Iz beljakov stepemo trd sneg. Moko in pecilni prašek pomešamo Sneg in moko narahlo vmešamo v rumenjake.
Korak 3:
Testo pretresemo v pekač in pečemo približno 40 minut na 200 stopinjah. Pečen biskvit ohladimo in narežemo na kockice.
Korak 4:
Jagode narežemo na manjše koščke. Pripravimo preliva iz bele in jedilne čokolade.
Korak 5:
Koščke jagod in biskvita nanizamo na palčke. Narejene ražnjiče poškropimo z glazuro iz čokolade, dobro ohladimo in postrežemo.
Pa dober tek ;)