Recept za jajčno pico
- 5. 05. 2017
Ljubitelje pic bo zagotovo navdušila tudi jajčna pica. Prednost tega recepta je, da se lahko naredi iz »ostankov« v hladilniku ;). Za nas jo je pripravil nekdanji tekmovalec MasterChefa, naš Rosmarino kuhar Blaž Ivanovič.
Sestavine:
- 3 jajca
- 2 na kolobarje narezana češnjevca
- sol in poper
- 2 ščepa suhega origana
- 4 rezine šunke (lahko tudi katero koli drugo salamo)
- 40 g naribanega sira
- nekaj kolobarjev suhe salame
- sekljana sveža bazilika (nekaj listov)
Postopek:
Na oljčnem olju malo popečemo šunko. Prelijemo s stepenim jajcem, solimo in popramo. Ko se dovolj zapeče, obrnemo (cca 3 min). Takoj, ko obrnemo, dodamo ostale sestavine: riban sir, suho salamo, češnjevec in origano. Ko se sir stopi, je jajčna pica gotova. Pred serviranjem potrosimo s svežo baziliko.
Dober tek ;)
Ali ste vedeli?
Da bi sveže začimbe/zelišča dalj časa ostala sveža, jih očedimo, NE OPEREMO in položimo v plastično posodico. Predhodno v posodico položimo papirnato brisačo. Preden pokrijemo s pokrovom, tudi na zelišča položimo papirnato brisačo. Pokrijemo in postavimo v hladilnik.
Recept pripravil: Blaž IvanovičRosmarino kuhar in Ex Masterchef Slovenia Contender |