Recept za gosto juho z rukolo in kozicami

  • 29. 06. 2018
Recept za gosto juho z rukolo in kozicami

Med čakanjem na tisto pravo poletno vročino se lahko razvajamo z okusnimi morskimi sadeži. Skuhajte si slastno lahko juho s kozicami, ki so naravnost božanski morski raki, prijetno pa jih dopolnjuje nežno pikanten okus mlade rukole.

Sestavine za juho z rukolo in kozicami:

  • 120 g rukole
  • malo sojine omake
  • 150 g olupljenih repkov kozic
  • olivno olje
  • sok limone
  • 3 stroke česna
  • sezamovo olje (lahko olivno)
  • 2 žlice škrobne moke
  • 1 dl belega vina
  • 2 dl kisle smetane
  • nasekljan peteršilj
  • mleti poper, sol

Repke kozic mariniramo v mešanici sojine omake, limoninega soka in olja sezama približno 10 minut.

Med tem na olivnem olju na hitro podušimo oprano rukolo, dodamo sok limone in s paličnim mešalnikom vse spiriramo. Damo na stran.

Na olivnem olju na hitro podušimo česen in dodamo kozice ter nasekljan peteršilj. Kratko podušimo in dodamo škrobno moko, na kratko popražimo in zalijemo z vinom. Dodamo vodo, spirirano rukolo in ustrezno začinimo s soljo in poprom. Vremo na majhnem ognju 5 minut, nato vmešamo še kislo smetano in kratko prevremo.


 Oddaja Dobro Jutro

Juha s kozicami je pripravljena v sodelovanju z oddajo Dobro jutro, Televizije Slovenija.

Kuhali so v vrhunski posodi Rosmarino Black Lava Stone, ki omogoča naraven način priprave obrokov. Hrana je pripravljena hitro, enostavno in predvsem zdravo – z malo maščobami!

Deli objavo: