Recept za kosilo na hitro: Jajca z gobami in zelenjavo

  • 3. 06. 2019
Recept za kosilo na hitro: Jajca z gobami in zelenjavo

Če niste zagrižen mesojedec, in si kdaj radi privoščite kosilo na hitro, potem vam bo všeč spodnji recept za jajca z gobami in zelenjavo.

Recept je pripravila Urška iz 220 stopinj poševno, za sestavine pa je uporabila kar blanširane sivke, ki jih je imela v zamrzovalniku.

Čeprav so najbolj pogoste gobe z jajci jurči in lisičke, pa bodo izven sezone odlični tudi šampinjoni ali bukovi ostrigarji (ki jih je dokaj enostavno vzgojiti na domačem vrtu).

Dodajte še nekaj zelenjave po svoji izbiri, sveža domača jajca, začimbe in voila! Pripravili ste odlično kosilo v samo nekaj minutah za tiste dni, ko je obveznosti preveč, da bi pol dneva preživeli za štedilnikom.

Sestavine za gobe z jajci in zelenjavo:

  • gobe (po izbiri)
  • sveža ali zamrznjena zelenjava
  • jajca
  • olivno olje
  • sol
  • sveže mlet poper

Zamrznjene gobe ali zelenjavo na hitro in na višji temperaturi prepražite. Zakaj? Da se ne cmari ali paca, ker ima potem vse skupaj manj okusa, saj izpustita tako zelenjava kot gobe veliko vode.

Torej visoka temperatura in praženje sta pomembna. Zelenjavo solimo, in ko je vse skupaj popraženo, dodamo raztepena jajca in jed spečemo do konca. Zraven paše kos črnega kruha.

 


Urška Fartelj 220 stopinj poševno

Recept za jajca z gobami je v voku Rosmarino Black Line za vas pripravila:

Urška Fartelj

Mama, blogerka in kulinarična pustolovka na 220 stopinj poševno.

Deli objavo: