Recept za kostanjeve muffine
- 8. 10. 2016
Čudovita jesen nam ne postreže samo s pisanimi barvami, ampak tudi z jedmi, ki jih lahko uživamo samo ta čas. Kostanj je že ena teh jedi. Lahko ga jemo kuhanega, pečenega, iz njega pa lahko nastajajo tudi okusne sladice. Tokrat vam predstavljamo recept za muffine.
Za 8 muffinov potrebujete:
- 400 g kuhanega pretlačenega kostanja,
- 2 jajci,
- 150 g bele moke,
- žličko sode bikarbone,
- pol male kisle smetane,
- 5-7 žlic javorjevega sirupa (lahko ga nadomestite tudi z medom).
Kostanj zarežemo z nožem, prelijemo z vodo in kuhamo približno 20 minut. Ko je kuhan, ga prerežemo in sredico izdolbemo. Pomagamo si lahko z ročajem male jedilne žličke. S tem dobimo kostanjevo moko, ki jo zmešamo z belo moko in sodo bikarbono. Nato dodamo še jajci, kislo smetano in javorjev sirup. Vse dobro premešamo.
V modelčke za muffine damo papirčke, nato pa jih napolnimo do ¾. Pečemo pri 180 °C 20 minut.
Kostanjevi muffini so lahki, manj sladki in se odlično podajo k popoldanski kavi ali čaju.
Dober tek!