Recept za kremno juho iz popečene zelenjave
- 2. 02. 2018
Kremna juha iz popečene zelenjave je polnega okusa, njena priprava pa nadvse hitra in enostavna.
Potrebujemo:
- 3 stebla stebelne zelene,
- pol gomolja zelene,
- 2 šalotki,
- 2 korenčka,
- 1 manjši gomolj koromača,
- 2–3 krompirje,
- oljčno olje,
- sol, poper,
- sok in lupinica limone,
- timijan,
- 3 stroke česna,
- 200 g kuhane čičerike (po želji),
- 150 g kisle smetane,
- nasekljana šalotka za posutje in listki zelene.
Očiščeno in na male kose zrezano zelenjavo naložimo v pekač na peki papir. Prelijemo z oljčnim oljem in sokom limone, posujemo s soljo, poprom in timijanom. Pečemo na 200 °C toliko časa, da ima zelenjava popečeno skorjico. V loncu za juho, na oljčnem olju, dušimo česen in dodamo vso pečeno zelenjavo. Zalijemo z malo vode in pokuhamo do mehkega. Vse skupaj pretlačimo in zmešamo, lahko dodamo še čičeriko in gostoto uravnavamo z vodo. Ustrezno še začinimo. Juho lahko po želji tudi precedimo. Na koncu vmešamo kislo smetano in postrežemo s popečenim kruhom. Okrasimo z nasekljano šalotko in lističi zelene.
Kremna juha je pripravljena v sodelovanju z oddajo Dobro jutro, Televizije Slovenija. Kuhali so v vrhunski posodi Rosmarino Black Lava Stone, ki omogoča naraven način priprave obrokov. Hrana je pripravljena hitro, enostavno in predvsem zdravo – z malo maščobami! |