Recept za kremno juho iz popečene zelenjave

  • 2. 02. 2018
Recept za kremno juho iz popečene zelenjave

Kremna juha iz popečene zelenjave je polnega okusa, njena priprava pa nadvse hitra in enostavna.

Potrebujemo:

  • 3 stebla stebelne zelene,
  • pol gomolja zelene,
  • 2 šalotki,
  • 2 korenčka,
  • 1 manjši gomolj koromača,
  • 2–3 krompirje,
  • oljčno olje,
  • sol, poper,
  • sok in lupinica limone,
  • timijan,
  • 3 stroke česna,
  • 200 g kuhane čičerike (po želji),
  • 150 g kisle smetane,
  • nasekljana šalotka za posutje in listki zelene.

Očiščeno in na male kose zrezano zelenjavo naložimo v pekač na peki papir. Prelijemo z oljčnim oljem in sokom limone, posujemo s soljo, poprom in timijanom. Pečemo na 200 °C toliko časa, da ima zelenjava popečeno skorjico. V loncu za juho, na oljčnem olju, dušimo česen in dodamo vso pečeno zelenjavo. Zalijemo z malo vode in pokuhamo do mehkega. Vse skupaj pretlačimo in zmešamo, lahko dodamo še čičeriko in gostoto uravnavamo z vodo. Ustrezno še začinimo. Juho lahko po želji tudi precedimo. Na koncu vmešamo kislo smetano in postrežemo s popečenim kruhom. Okrasimo z nasekljano šalotko in lističi zelene.


 Oddaja Dobro Jutro

Kremna juha je pripravljena v sodelovanju z oddajo Dobro jutro, Televizije Slovenija.    

Kuhali so v vrhunski posodi Rosmarino Black Lava Stone, ki omogoča naraven način priprave obrokov. Hrana je pripravljena hitro, enostavno in predvsem zdravo – z malo maščobami!

Deli objavo:


Tvoj komentar


* obvezna polja