Recept za kremno umešana jajca s tartufi
- 26. 04. 2019
Kako pripravljate umešana jajca?
Jih raztepete samo z vilico, jih grobo pomiksate, v ponvi z vilico malo premečete ali jih morebiti celo penasto stepete?
Morebiti ločite rumenjake in beljake, naredite sneg, vanj nežno vmešate rumenjake ter nato spečete?
Jih kuhate nad ognjem ali nad parno kopeljo?
Urška iz 220 stopinj poševno pravi, da je preizkusila že vse zgoraj naštete načine: »Odvisno od prilike in komu jih delam.« Osebno so ji najljubša rahla, kremasta, maslena, še malo "mokra" in ne preveč popečena umešana jajca. In kako jih lahko pripravite tudi vi? Preizkusite tokratni recept!
Sestavine za kremno umešana jajca s tartufi:
- 3 jajca
- 1 žlica masla
- sol
- poper
- sveži tartufi
Jajca ubijemo v lonček in jih z mešalnikom penasto stepemo, da masa naraste.
Ponev segrejemo in maslo razpustimo.
Jajca vlijemo v ponev in takoj, ko se spodaj nežno zapečejo, jih z ravno lopatko ali kuhalnico potisnemo od roba ponve proti sredi. Iz vseh strani. Tole je treba početi hitro, drugače se jajca preveč zapečejo. Nepečeni del jajc se bo razlil po ponvi, zato postopek ponavljamo, dokler jajca niso povsem pečena.
Umešana jajca serviramo na topel krožnik in na še vroča jajca damo tanek listič masla ter naribamo sveže tartufe. Takrat bo noro zadišalo.
Recept za umešana jajca je v ponvi Rosmarino Black Lava Stone za vas pripravila: Urška FarteljMama, blogerka in kulinarična pustolovka na 220 stopinj poševno. |