Recept za krhke flancate
- 9. 02. 2018
Čas je za pustne dobrote in krhki flancati so zagotovo ena izmed njih. Tradicionalna jed, okusna sladica, ki je značilna predvsem za zimski oz. pustni čas.
Sestavine:
- 60 dag moke,
- 1/2 pecilnega praška,
- 5 rumenjakov,
- 3 žlice ruma,
- 4 dl kisle smetane,
- malo soli,
- 8 dag sladkorja v prahu,
- sok 1/2 limone.
Vse skupaj zmešamo, zgnetemo in pustimo, da počiva v hladilniku najmanj pol ure. Testo razvaljamo 5 mm na debelo in ga razrežemo na 5 x 8 cm velike kvadratke. Na sredini naredimo 2 zarezi. Med tem v posodi za peko segrejemo olje. Ko je olje segreto, vzamemo kvadrat, testo skozi zareze malo prepletemo in položimo v olje. Na vsaki strani cvremo, da flancati postanejo zlatorumene barve. Ohlajene flancate potrosimo s sladkorjem v prahu.
Flancati so pripravljeni v sodelovanju z oddajo Dobro jutro, Televizije Slovenija. Kuhali so v vrhunski posodi Rosmarino Black Lava Stone, ki omogoča naraven način priprave obrokov. Hrana je pripravljena hitro, enostavno in predvsem zdravo – z malo maščobami! |