Recept za krompirjeve hrustljavčke z ribjim in fetinim namazom
- 24. 08. 2018
Za pripravo slastnega kosila potrebujete le odlično posodo Rosmarino, s katero vam bodo uspevale bolj zdrave mojstrovine! Poskusite!
Sestavine za hristaljvčke
- 3 velike mlade krompirje (ali več malih)
- malo soli
- malo olja
Sestavine za ribji namaz
- 2 ribja fileja
- Malo soli
- Malo oljčnega olja
- 1 žličko kaper
- 1 žličko gorčice
- Malo nasekljanega česna (po okusu)
- 1 limona ali limeta - samo sok
Sestavine za fetin namaz
- 50 g feta sira
- 1 dl sladke smetane
- Malo svežih zelišč
- malo sezonske zelenjave za okras
Krompir očistimo in narežemo na pol centimetra debele kolobarje ter jih v vreli vodi kuhamo 10 minut. Nato jih osušimo, posolimo in postavimo na olje, kjer jih še popečemo z obeh strani.
Med kuhanjem krompirja popečemo ribja fileja, ki ju nato zmečkamo ali s paličnim mešalnikom zmešamo s soljo, oljčnim oljem, kaprami, gorčico, nasekljanim česnom in sokom limone ali limete.
Za fetin namaz vse sestavine, razen zelenjave, preprosto zmečkamo z vilico in mešamo toliko časa, da dobimo homogeno zmes. Lahko si pomagamo tudi z mešalnikom za stepanje, da dobimo lahkotnejšo teksturo.
Nadev in namaz z dresirno vrečko ali z žlico nanesemo na hrustljave krompirjeve kolobarje in vse skupaj okrasimo z zelenjavo ter zelišči.
Krompirjevi hrustljavčki so pripravljeni v sodelovanju z oddajo Dobro jutro, Televizije Slovenija. Kuhali so v vrhunski posodi Rosmarino Black Lava Stone, ki omogoča naraven način priprave obrokov. Hrana je pripravljena hitro, enostavno in predvsem zdravo – z malo maščobami! |