Recept za krompirjeve hrustljavčke z ribjim in fetinim namazom

  • 24. 08. 2018
Recept za krompirjeve hrustljavčke z ribjim in fetinim namazom

Za pripravo slastnega kosila potrebujete le odlično posodo Rosmarino, s katero vam bodo uspevale bolj zdrave mojstrovine! Poskusite!

Sestavine za hristaljvčke

  • 3 velike mlade krompirje (ali več malih)
  • malo soli
  • malo olja

Sestavine za ribji namaz

  • 2 ribja fileja
  • Malo soli
  • Malo oljčnega olja
  • 1 žličko kaper
  • 1 žličko gorčice
  • Malo nasekljanega česna (po okusu)
  • 1 limona ali limeta - samo sok

Sestavine za fetin namaz

  • 50 g feta sira
  • 1 dl sladke smetane
  • Malo svežih zelišč
  • malo sezonske zelenjave za okras

Krompir očistimo in narežemo na pol centimetra debele kolobarje ter jih v vreli vodi kuhamo 10 minut. Nato jih osušimo, posolimo in postavimo na olje, kjer jih še popečemo z obeh strani.

Med kuhanjem krompirja popečemo ribja fileja, ki ju nato zmečkamo ali s paličnim mešalnikom zmešamo s soljo, oljčnim oljem, kaprami, gorčico, nasekljanim česnom in sokom limone ali limete.

Za fetin namaz vse sestavine, razen zelenjave, preprosto zmečkamo z vilico in mešamo toliko časa, da dobimo homogeno zmes. Lahko si pomagamo tudi z mešalnikom za stepanje, da dobimo lahkotnejšo teksturo.

Nadev in namaz z dresirno vrečko ali z žlico nanesemo na hrustljave krompirjeve kolobarje in vse skupaj okrasimo z zelenjavo ter zelišči.


 Oddaja Dobro Jutro

Krompirjevi hrustljavčki so pripravljeni v sodelovanju z oddajo Dobro jutro, Televizije Slovenija.

Kuhali so v vrhunski posodi Rosmarino Black Lava Stone, ki omogoča naraven način priprave obrokov. Hrana je pripravljena hitro, enostavno in predvsem zdravo – z malo maščobami!

Deli objavo: