Recept za lahke morske bruskete
- 26. 05. 2017
Bruskete so izjemno priljubljena italijanska jed. Pripravite jih lahko praktično v katerem koli času dneva, so pa enkraten prigrizek za malico ali večerjo, prav tako pa pridejo prav, ko dobite obisk.
Sestavine:
- 8 manjših sip
- 3 rezine kruha
- oljčno olje
- sol in poper
- origano (2 ščepca)
- sok pol limone
- nekaj tankih kolobarjev čebule
- vršički koromača
- 3 listi solate (narezani na trakove)
- 3 češnjevi paradižniki
- 1 strok česna
- 2 palčki za ražnjiče
Postopek:
Ko kupujete sipe, prosite prodajalca v ribarnici naj vam sipe očisti. Sipe na hitro marinirajte v limoninem soku, oljčnem olju in origanu. Za lažje obračanje v ponvi jih napičite na palčke (ena sipica, pol češnjevca, ena sipica, pol češnjevca ...). Pecite jih na srednje visoki temperaturi. Minuto in pol na vsaki strani. Pred obračanjem solite in poprajte.
Ko sipe poberete iz ponve, ponev pokapajte z oljčnim oljem, dodajte rezine kruha in jih popecite z obeh strani, ravno toliko, da se obarvajo. Še vroče natrite s česnom.
Na popečene kruhke položite solato, nato sipe, čebulo in dekorirajte z vršički koromača. Pokapajte z dobrim oljčnim oljem in postrezite z rezinami limete.
Dober tek!
Recept pripravil: Blaž IvanovičRosmarino kuhar in Ex Masterchef Slovenia Contender |