Recept za marinirane jagnječje zarebrnice s kolerabinim pirejem in z romanesco cvetačo
- 27. 12. 2017
Jagnječje zarebrnice so lahko odlično kosilo ali večerja, navdušeni pa bodo tudi vaši gosti.
Odličen recept tudi za nekoliko drugačno silvestrsko večerjo.
Jagnječje zarebrnice
Sestavine:
- jagnječje zarebrnice,
- sol in poper,
- rožmarin,
- gorčica,
- rdeča čebula,
- olje.
Postopek:
Jagnječje zarebrnice očistimo žilic ter jih začinimo s soljo in poprom. Rožmarin nasekljamo ter ga zmešamo z gorčico ter nato z njim premažemo zarebrnice. V pekač narežemo rdečo čebulo, ki jo solimo, na čebulo pa postavimo zarebrnice ter jih prelijemo z vrelim oljem. Vse skupaj pečemo v pečici 20−25 minut na 180 °C.
Kolerabin pire
Sestavine:
- 35 dag kolerabe,
- 2 velika krompirja,
- sol in poper,
- muškatni orešček,
- jogurt,
- 6 dag masla.
Postopek:
Kolerabo in krompir skuhamo v slanem kropu ter ju pretlačimo. Pireju dodamo jogurt, maslo in muškatni orešček ter ga začinimo.
Romanesco cvetača
Sestavine:
- 20 dag romanesco cvetače,
- jušna osnova,
- 2 dcl mleka,
- sol.
Postopek:
Jušno osnovo in mleko zavremo ter jima dodamo romanesco cvetačo. Vse skupaj kuhamo 5 minut, da je še čvrsta. Po želji lahko cvetačo še solimo.
Zložimo na krožnik in serviramo. Dober tek ;)
Jagnječje zarebrnice so pripravljene v sodelovanju z oddajo Dobro jutro, Televizije Slovenija. Kuhali so v vrhunski posodi Rosmarino Black Lava Stone, ki omogoča naraven način priprave obrokov. Hrana je pripravljena hitro, enostavno in predvsem zdravo – z malo maščobami! |