Recept za mešane školjke na buzaro
- 31. 08. 2018
Na buzaro lahko pripravimo mešane školjke ali pa izberemo samo eno najslajšo in najljubšo vrsto. Kupimo jih raje nekaj več kot predvideva recept. Po kuhanju bomo namreč zavrgli tiste, ki bodo ostale zaprte.
Sestavine za mešane školjke na buzaro
- 2 kg svežih mešanih školjk (klapavice, ostrige, vongole, mušule, …)
- 50 g drobtin
- 4 stroke česna
- Šopek peteršilja
- 1 dl olivnega olja
- 2 dl vina (malvazije)
- 200 g paradižnika
- 100 g očiščenih divjih špargljev
Školjke očistimo in operemo. Oščetkane za nekaj časa namočimo v vodo, da se izloči umazanija.
Na oljčnem olju prepražimo drobtine, česen in peteršilj, a le toliko, da česen zadiši. Dodamo narezan paradižnik, malce pokuhamo (nekaj minut), dodamo še pedoče in nalomljene divje šparglje. Ko se školjke odprejo, so šparglji tudi že dovolj kuhani. Zdaj zalijemo z belim vinom, kuhamo še dve minuti in serviramo. Soli ne dodajamo, ker so pedoči že slani! Dodamo pa malce mletega popra.