Recept za nadevano čebulo z mletim mesom

  • 6. 10. 2017
Recept za nadevano čebulo z mletim mesom

Še eden izmed receptov, ki vas ne bo pustil ravnodušne. Okusen jesenski obrok za kosilo ali večerjo

Potrebujemo:

  • 4 velike čebule,
  • 24 dag mletega mesa,
  • 1 strok česna,
  • svež drobnjak,
  • sol, poper,
  • 16 dag skute,
  • 1 jajce,
  • 0,5 kg muškatne buče,
  • muškatni orešček, šetraj,
  • 12 dag kisle smetane,
  • 5 dag masla,
  • 20 dag pora,
  • olje.

Priprava:

Čebulo olupimo in odstranimo sredico tako, da ostaneta dva ali trije ovoji. Mleto meso, jajce, skuto, sol, poper in drobnjak razmešamo in nadevamo v ovoj čebule, vse skupaj rahlo premažemo z oljem in 25 minut pečemo v pečici na 180 °C. Muškatno bučo olupimo, odstranimo sredico in jo narežemo na kocke. Skuhamo jo v slanem kropu. Ko je buča kuhana, jo zmeljemo s kislo smetano, z maslom, muškatnim oreškom, s soljo in poprom. Por narežemo na kolobarje in ga prepražimo na olju skupaj s soljo. 

Serviramo in … dober tek ;).


 Oddaja Dobro Jutro

Nadevana čebula je pripravljena v sodelovanju z oddajo Dobro jutro, Televizije Slovenija.    

Kuhali so v vrhunski posodi Rosmarino Black Lava Stone, ki omogoča naraven način priprave obrokov. Hrana je pripravljena hitro, enostavno in predvsem zdravo – z malo maščobami!

Deli objavo:


Tvoj komentar


* obvezna polja