Recept za nadevano čebulo z mletim mesom
- 6. 10. 2017
Še eden izmed receptov, ki vas ne bo pustil ravnodušne. Okusen jesenski obrok za kosilo ali večerjo
Potrebujemo:
- 4 velike čebule,
- 24 dag mletega mesa,
- 1 strok česna,
- svež drobnjak,
- sol, poper,
- 16 dag skute,
- 1 jajce,
- 0,5 kg muškatne buče,
- muškatni orešček, šetraj,
- 12 dag kisle smetane,
- 5 dag masla,
- 20 dag pora,
- olje.
Priprava:
Čebulo olupimo in odstranimo sredico tako, da ostaneta dva ali trije ovoji. Mleto meso, jajce, skuto, sol, poper in drobnjak razmešamo in nadevamo v ovoj čebule, vse skupaj rahlo premažemo z oljem in 25 minut pečemo v pečici na 180 °C. Muškatno bučo olupimo, odstranimo sredico in jo narežemo na kocke. Skuhamo jo v slanem kropu. Ko je buča kuhana, jo zmeljemo s kislo smetano, z maslom, muškatnim oreškom, s soljo in poprom. Por narežemo na kolobarje in ga prepražimo na olju skupaj s soljo.
Serviramo in … dober tek ;).
Nadevana čebula je pripravljena v sodelovanju z oddajo Dobro jutro, Televizije Slovenija. Kuhali so v vrhunski posodi Rosmarino Black Lava Stone, ki omogoča naraven način priprave obrokov. Hrana je pripravljena hitro, enostavno in predvsem zdravo – z malo maščobami! |