Recept za najbolj puhaste palačinke
- 30. 06. 2017
Le kdo ne mara palačink? Palačinke z marmelado, s čokolado, smetano … Pripravite jih lahko s poljubnim namazom. Pomembna pa je seveda osnova, zato je priprava mase ključnega pomena. Rosmarinov kuhar Blaž Ivanovič je razkril svoj recept za okusne in puhaste palačinke. Preverite v videu ;).
Sestavine:
- 130 g moke
- 2 žlici olja
- 1,3 dl mleka
- 1 jajce
- pol žličke pecilnega praška
- ščepec soli
- 2 žlici sladkorja (lahko 1 žlico navadnega sladkorja in en paketek vanilijevega sladkorja).
Postopek:
- Najprej pomešate vse suhe sestavine.
- Dodate jajce, olje in mleko.
- Sestavine pomešate (nič hudega, če ostane kakšna grudica).
- Maso pustite počivati 20 minut (v hladilniku).
- Palačinke pečete na srednji temperaturi.
- Ko zgornja stran postane suha, jo obrnete in pečete še 30 sekund.
- Ko palačinke odstavite, jih pokrijete s čisto kuhinjsko krpo.
- Postrežete in … dober tek ;).
Recept pripravil: Blaž IvanovičRosmarino kuhar in Ex Masterchef Slovenia Contender |