Recept za palačinke brez mleka
- 6. 09. 2018
To niso veganske palačinke, saj vsebujejo jajca in maslo. Poskusili smo jih narediti z vodo, ker je včasih preprosto treba poskusiti kaj novega. In ne boste verjeli – tudi neklasične palačinke smo v palačinkarici Rosmarino spekli do perfektno zlate barve!
Sestavine za palačnike brez mleka
- 8 žlic bele moke
- 100 g sladkorja v prahu
- malo soli
- malo vanilje
- 4 dl tolpe vode
- 4 jajca
- 2 žlici oljčnega olja
- Košček masla
- nekaj slivove marmelade
Moko in sladkor večkrat presejemo, dodamo vaniljo in sol, gremo pod pipo in nalijemo toplo vodo (če je moka črna ali polnovredna, jo zalijemo z vročo vodo in počakamo tri ure). Premešamo, dodamo jajca, maslo, olje in dobro stepemo z metlico za stepanje. Pripravljeno zmes nalijemo v steklen kozarec in zapremo. Med peko vsakič malo pretresemo.
Ponev za palačinke Rosmarino malo segrejemo, in jo samo prvič naoljimo. Kasneje ne dodajamo olja, ker smo ga dali že v testo. Palačinke pečemo počasi, da se moka dovolj prepeče. Pečene sproti dajemo pod pokrovko, da se zmehčajo. Tanko jih namažemo s toplo marmelado.
Palačinke so pripravljene v sodelovanju z oddajo Dobro jutro, Televizije Slovenija. Kuhali so v vrhunski posodi Rosmarino Black Lava Stone, ki omogoča naraven način priprave obrokov. Hrana je pripravljena hitro, enostavno in predvsem zdravo – z malo maščobami! |