Recept za pečen vrtnarski krompirček
- 16. 06. 2017
Če ne veste, kaj bi naredili za prilogo, potem pripravite pečen vrtnarski krompirček po receptu našega Rosmarino kuharja Blaža Ivanoviča. Krompirček je tako dober, da ga boste lahko jedli tudi kot samostojen obrok.
Sestavine:
- 2 žlici oljčnega olja
- pol žličke suhega rožmarina, origana, koriandra, timijana
- 1 žlička sladke paprike (prah)
- 500 g kifeljčarja
- 200 g vijoličnega krompirja
- 2 korenčka
- pest češnjevih paradižnikov
- pol žličke soli
- 2 velika ščepa mletega popra
- 1 velika čebula
Postopek:
- Pečico segrejete na 175 stopinj C.
- V posodici zmešate začimbe, sol in olje.
- Krompir dobro očistite in narežite na enakomerne kose (manjšega krompirja ni potrebno rezati).
- Čebulo olupite in narežite na velike kose, enako naredite s korenjem.
- Češnjevce prepolovite, jih dodate k ostali zelenjavi in pomešate z začimbno mešanico.
- Pečete 40–50 minut.
Dober tek!
Nasvet kuharja:
Kadar delate s krompirjem je dobro, da imate zraven pripravljeno večjo posodo z vodo. Če krompir lupite ali režete, njegovo meso izpostavite zraku. Da ne bi porjavel (oksidiral), ga potopite v mrzlo vodo. Tako ostane lepe barve. Hkrati pa ga operete odvečnega škroba. Le pred pečenjem ga morate dobro osušiti (na papirnati brisači ali čisti kuhinjski krpi), da se lepše speče. To je še bolj pomembno, kadar ga polagate v vroče olje. Tako se izognete brizganju olja iz kozice/friteze.
Recept pripravil: Blaž IvanovičRosmarino kuhar in Ex Masterchef Slovenia Contender |