Recept za pečenega piščanca z mladim krompirjem in zelenjavo
- 19. 07. 2018
Sočno zapečenega piščanca pripravimo v pečici kar skupaj z zelenjavo in mladim krompirčkom. Celotna jed se bo navzela okusov, s pripravo pa bo tudi manj dela. Kosilo je zdravo, zaradi majhne vsebnosti maščob pa primerno tudi za različne diete. Nam je najboljši piščanec, ki ga začinimo z baziliko in pokapamo z limono.
Sestavine za pečenega piščanca s krompirjem in zelenjavo
- 150 g piščančjega fileja
- 300 g mladega krompirja, narezanega na manjše koščke
- poljubna zelenjava: jajčevci,šparglji, mlado korenje, paprika, ...
- žlica oljčnega olja
- 3 stroki nasekljanega česna
- sol, poper, poljubne začimbe
- 2 jedilni žlici sveže nasekljanega peteršilja
Pečico segrejemo na približno 180 stopinj Celzija. Krompir in drugo zelenjavo narežemo na manjše koščke, stresemo v posodo in premešamo z oljčnim oljem. Potresemo po peki papirju, dodamo še piščanca ter potresemo s česnom, soljo, poprom in peteršiljem. Med pečenjem večkrat premešamo.
Pečen piščanček s prilogo je pripravljen v sodelovanju z oddajo Dobro jutro, Televizije Slovenija. Kuhali so v vrhunski posodi Rosmarino Black Lava Stone, ki omogoča naraven način priprave obrokov. Hrana je pripravljena hitro, enostavno in predvsem zdravo – z malo maščobami! |