Recept za piščančja bedra s kostanjevim nadevom, sladko repo in pesinim pirejem
- 21. 10. 2017
Čas kostanjev omogoča pripravo različnih kostanjevih jedi, tako prilog kot tudi raznih nadevov. Kombinacija piščanca, kostanjevega nadeva, sladke repe in pesinega pireja preprosto navdušuje.
Sestavine:
- 4 piščančja bedra,
- 1 jajce,
- 20 dag kuhanega in olupljenega kostanja,
- muškatni orešček,
- 2 stroka česna,
- olje,
- sol in poper,
- 30 dag rdeče pese,
- 30 dag krompirja,
- 12 dag masla,
- 1,5 dcl mleka,
- žlica sladkorja,
- žlica masti,
- žlica moke,
- 3 dcl jušne osnove,
- svež peteršilj,
- kumina v prahu.
Postopek:
PIŠČANČJA BEDRA: bedra zarežemo tako, da jim odstranimo spodnji del kosti in dobimo "žakeljček za nadev", nato jih posolimo in popopramo. Kuhane olupljene kostanje, jajce, muškatni orešček, česen, sol in poper zmiksamo v maso, ki jo nadevamo v notranjost beder. Odprtino zapremo z zobotrebcem, nato bedra naoljimo ter jih damo v ogreto pečico (220 °C) za 30 minut.
REPA: repo olupimo in narežemo na kocke, nato sesekljamo česen. V kozico damo žlico svinjske masti, ki ji dodamo žlico sladkorja, da dobimo karamel. Karamelu dodamo repo in česen, vse skupaj nato malo popražimo. Dodamo kumino, sol in poper ter zalijemo z jušno osnovo. Na maslu posebej popražimo žlico moke, ki jo dodamo že kuhani repi, da se zgosti. Dodamo še svež peteršilj.
PESIN PIRE: peso in krompir olupimo ter ju narežemo na kocke, vse skupaj skuhamo v slanem kropu. Ko sta kuhana, ju odcedimo, primešamo maslo, mleko, muškatni orešček ter po potrebi solimo, nato vse skupaj spiriramo.
Postrežemo na krožnik in dober tek ;)
Piščančja bedra s kostanjevim nadevom so bila pripravljena v sodelovanju z oddajo Dobro jutro, Televizije Slovenija. Kuhali so v vrhunski posodi Rosmarino Black Lava Stone, ki omogoča naraven način priprave obrokov. Hrana je pripravljena hitro, enostavno in predvsem zdravo – z malo maščobami! |