Recept za piščančje trakce z zelenjavo in riževimi rezanci
- 2. 02. 2017
Kuhanje v voku je vedno hitro in enostavno. Pripravljate in preizkušate lahko različne kombinacije hrane. Mi smo se odločili za piščančje meso, zelenjavo in riževe rezance, in moramo priznati, da smo nad polnim okusom navdušeni.
Sestavine:
- 350 g piščančjih prsi
- 1 čebula
- 1 strok česna
- 350 g korenčka
- 1 rdeča paprika
- 1 zelena paprika
- 200 g pora
- 150 g riževih rezancev
- 1 limona
- malo mletega ingverja
- 3-4 žlice sojine omake
- 100 g svežih sojinih kalčkov
- 4 žlice sezamovega olja
- 2 dl zelenjavne jušne osnove
- koriander
- bazilika
- ostale začimbe po želji
Priprava:
1.
Meso zrežite na trakce. Limono ožemite, lupinico pa naribajte in dodajte v posodo. Primešajte še meso, sojino omako, ingver in česen. V marinadi pustite dobre pol ure.
2.
Čebulo na drobno sesekljajte. Korenček in papriko narežite na tanke rezine, por pa na kolobarje. Kalčke operite in odcedite.
3.
Vok pristavite na kuhališče in v njem segrejte olje. Na njem enakomerno popecite marinirano piščančje meso. Dodajte vso zelenjavo in pražite toliko časa, da se zmehča. Primešajte še kalčke in juho.
4.
Med tem časom v osoljeni vodi skuhajte riževe rezance. Čas kuhanja prilagodite navodilu na embalaži. So pa riževi rezanci kuhani izredno hitro, ponavadi nekje po 2 minutah.
5.
Zelenjavi in mesu dodajte še rezance in začimbe, dobro premešajte in kuhajte še kakšno minuto.
6.
Jed je tako končana in pripravljena za serviranje. Dober tek!
Še en kuharski namig: pri Vitapurju vam ponujamo na izbiro različne voke, v katerih bo priprava obrokov zelo preprosta. Preverite!