Recept za piščančjo juho z grahom

  • 9. 07. 2019
Recept za piščančjo juho z grahom

Urška iz 220 stopinj poševno pravi, da piščančja juha odžene marsikatero tegobo: »Po vseh tistih piknikih, čevapih in drugi hitro pripravljeni hrani, je poleti, ko se nam ne ljubi kuhati, piščančja juha pravi balzam za želodec in dušo.«

Tokrat je namesto korenčka juhi dodala grah ali grajšček, kot mu pravijo v Prekmurju. Preverite, kako pripravimo domačo piščančjo juhico z grahom v posodi Rosmarino.

Sestavine za piščančjo juho z grahom:

  • 2 piščančji krači (data največ okusa juhi)
  • 1 lonček graška
  • 1 vejica luštreka (lahko 1 žlička sušenega) - obvezna sestavina, ker da okus
  • olivno olje
  • sol
  • 5 zrn popra
  • rezanci
  • peteršilj

Najprej na olivnem olju popražimo stegna do zlato rjave barve. To praženje je nujno potrebno za dobro juho. Med praženjem se bodo v maščobo ujeli okusi, nastala pa bo super jušna osnova.

Recept za piščančjo juho v posodi Rosmarino Black Lava Stone.

Zalijemo z vodo, dodamo začimbe in sol. Kuhamo na nizkem ognju in na pol pokrito približno 1 uro. Solimo nekje po pol ure kuhanja. Ne prej, ker želimo, da okusi in mikroelementi iz mesa preidejo v juho. Tako bo juha imela še več okusa. Juha ne sme preveč vreti, saj bo sicer motna.

Tik pred koncem kuhanja v juho zakuhamo rezance in grašek. Tako bo grašek ostal lepo živo zelene barve in ohranil okus po grašku.


Urška Fartelj 220 stopinj poševno

Recept za domačo piščačjo juhico je v loncu Black Lava Stone in s kuhinjskimi pripomočki Rosmarino za vas pripravila:

Urška Fartelj

Mama, blogerka in kulinarična pustolovka na 220 stopinj poševno.

Deli objavo: