Recept za pomladno juho iz kopriv, čemaža in divjega hmelja
- 17. 04. 2019
Juho iz divjih rastlin je Urška iz 220 stopinj poševno poimenovala kar "železna" juha, saj rastline, ki jih je uporabila v juhi, vsebujejo ogromno železa in vitamina C. Zato juhe ne kuhamo predolgo, saj se vitamin C lahko na visokih temperaturah začne razkrajati.
Sestavine za divjo juho
- vršički mladih kopriv
- čemaž
- vršički divjega hmelja
- čemaževi popki
- sol
- sveže mlet poper
- 0,5 dcl smetane za kuhanje
- po želji dodamo krompir za zgostitev
Če želimo gosto juho ali pa nimamo dovolj izbranih divjih rastlin, najprej v slani vodi skuhamo na kocke narezan krompir.
Ko je krompir kuhan, dodamo vršičke divjega hmelja in mladih kopriv, ter čemaža. Vse skupaj v vakuumskem mešalniku Rosmarino NutriMAX dobro zmeljemo, prelijemo nazaj v kozico in kuhamo samo do vrenja.
Nato vmešamo smetano za kuhanje in ponovno segrejemo samo do vrenja.
Juho okrasimo s čemaževimi popki in jedilnimi vijolicami.
Recept za juho iz kopriv, čemaža in divjega hmelja je za vas v kozici Rosmarino pripravila: Urška FarteljMama, blogerka in kulinarična pustolovka na 220 stopinj poševno. |