Recept za prebranec chilli con carne

  • 17. 11. 2017
Recept za prebranec chilli con carne

V hladnih dneh se zelo prileže topel obrok na žlico. Tokrat priporočamo prebranec chilli con carne. Preprosta jed, ki jo boste pripravili v trenutku.

Sestavine za 4 osebe:

  • 500 g belega fižola,
  • 500 g rdeče čebule,
  • 1 zelena paprika (200 g),
  • 1 rdeča paprika (200 g),
  • 500 g pelatov,
  • olje,
  • 100 g slanine,
  • začimbna mešanica Chilli con carne.

Priprava:

Na približno 0,5 dl olja prepražimo dokaj debelo narezano čebulo (posolimo, da prej spusti sok), dodamo na trakove narezani papriki. Ko vse skupaj nekoliko oveni, dodamo začimbno mešanico Chilli con carne in pelate.

Na zmernem ognju kuhamo približno pol ure, da se sestavine razpustijo. Dobljeni omaki primešamo kuhan fižol. Po potrebi zalijemo s fižolovko oz. s slanico, ki je ostala v konzervi. Po vrhu polijemo še malo olja, toliko, da se naredi tanka mrenica. Na vrhu položimo še na rezine narezano slanino.

Pečemo na temperaturi 180-200 stopinj približno 2 uri. Ko voda izhlapi in se na vrhu naredi "kožica", je prebranec nared.

Dober tek ;)


 Oddaja Dobro Jutro

Prebranec je pripravljen v sodelovanju z oddajo Dobro jutro, Televizije Slovenija.    

Kuhali so v vrhunski posodi Rosmarino Black Lava Stone, ki omogoča naraven način priprave obrokov. Hrana je pripravljena hitro, enostavno in predvsem zdravo – z malo maščobami!

Deli objavo:


Tvoj komentar


* obvezna polja