Recept za ribezov kolač

  • 18. 08. 2017
Recept za ribezov kolač

Poletni kolač sladko-kislih okusov. Prileže se tudi s hladno stepeno sladko smetano ali grškim jogurtom.

Sestavine:

  • 100 g sladkorja
  • 2 jajci
  • 0,5 dl olja
  • 120 g moke
  • žlička in pol pecilnega praška

Nadev:

  • 200 g kremnega sira
  • jajce
  • 2 žlici sladkorja
  • 2 žlici pšeničnega zdroba
  • 80 g ribeza
  • drobtine za posipanje pekača

 

Postopek:

1. Pečico segrejemo na 175–180 stopinj Celzija.

2. Pekač namastimo in posujemo z drobtinami.

3. Sladkor in jajci penasto stepemo. Prilijemo olje, zmešamo, nato dodamo presejano moko s pecilnim praškom. Testo vlijemo v pripravljen pekač.

4. Posebej zmešamo kremni sir, jajce, sladkor in pšenični zdrob. Nadevamo na testo v pekaču. Posujemo z ribezom in z daljšo žlico (ki jo potisnemo do dna pekača) delamo kroge. Tako se sirova zmes lepo razporedi.

5. Pečemo 40–45 minut.

Dober tek!

Deli objavo:


Tvoj komentar


* obvezna polja