Recept za ribezov kolač
- 18. 08. 2017
Poletni kolač sladko-kislih okusov. Prileže se tudi s hladno stepeno sladko smetano ali grškim jogurtom.
Sestavine:
- 100 g sladkorja
- 2 jajci
- 0,5 dl olja
- 120 g moke
- žlička in pol pecilnega praška
Nadev:
- 200 g kremnega sira
- jajce
- 2 žlici sladkorja
- 2 žlici pšeničnega zdroba
- 80 g ribeza
- drobtine za posipanje pekača
Postopek:
1. Pečico segrejemo na 175–180 stopinj Celzija.
2. Pekač namastimo in posujemo z drobtinami.
3. Sladkor in jajci penasto stepemo. Prilijemo olje, zmešamo, nato dodamo presejano moko s pecilnim praškom. Testo vlijemo v pripravljen pekač.
4. Posebej zmešamo kremni sir, jajce, sladkor in pšenični zdrob. Nadevamo na testo v pekaču. Posujemo z ribezom in z daljšo žlico (ki jo potisnemo do dna pekača) delamo kroge. Tako se sirova zmes lepo razporedi.
5. Pečemo 40–45 minut.
Dober tek!