Recept za »Rosmarino taco«
- 12. 05. 2017
Za popoldanski ali večerni obrok si privoščite prav poseben »Rosmarino taco«, ki ga je pripravil naš Rosmarino kuhar Blaž Ivanovič.
Sestavine
TORTILJA:
- 270 g moke
- 2 žlici sončničnega olja
- ščep soli
- čajna žlička pecilnega praška
- 1,5 dl tople vode
NADEV:
- 4 rezine avokada
- 2 svinjska zrezka
- pol čebule
- 2 stroka česna
- sol in poper
- pol žličke čilija v prahu
- 1 limeta
- pol žličke rdeče paprike v prahu
Postopek:
Za tortiljo:
Moki dodamo sol, pecilni prašek, olje in zmešamo, da se naredijo majhne grudice. Dolijemo 1dl vode in gnetemo. Po potrebi dodamo še malo vode. Ko testo postane gladko in elastično, ga razdelimo na 10-12 kroglic in pokrijemo s suho krpo. Pustimo počivati 20-30 minut. Ko odpočijejo, jih razvaljamo na približno pol centimetra debeline.
Ponev z ravno površino segrejemo na srednjo temperaturo. Ko je segreta, nanjo položimo testo. Ko se testo začne napihovati, je čas, da obrnemo in pečemo še 30 sekund. Nato testo odložimo na krožnik in pokrijemo s krpo. Ponovimo še z ostalim testom.
Za nadev:
Čebulo narežemo na tanke kolobarje in jo sotiramo, z malo olja, na ponvi. Dodamo začimbe in solimo po okusu. Ko se čebula zmehča, dodamo drobno sekljan česen in sotiramo še 3 minute. Čebulo vzamemo iz ponve in takoj dodamo meso. Meso solimo in popramo. Pečemo 3 minute na vsaki strani. Ko je pečeno, odložimo na krožnik in pustimo počivat 5 minut. Potem narežemo na trakove.
Po potrebi tortilje zaradi oblike obrežemo. Na njo položimo meso, čebulo in zaključimo z avokadom. Pred serviranjem pokapamo z limono, da avokado obdrži barvo.
Dober tek!
Recept pripravil: Blaž IvanovičRosmarino kuhar in Ex Masterchef Slovenia Contender |