Recept za hitre slane zavitke z rukolo

  • 22. 06. 2018
Recept za hitre slane zavitke z rukolo

Slani zavitki z rukolo so zdrava in okusna malica za na pot do morja ali prijetnega gorskega jezera. Z rukolo, ki je hkrati zelenjava in začimba, dodate zavitkom zanimivo bogat okus. Ko bo začela pritiskati prava vročina, boste s slanimi zavitki hitro nadomestili izgubljeno sol.

Sestavine za slane zavitke

  • 250 g ostre moke
  • 150 g masla (lahko kokosovo maslo)
  • 200 g kremnega sira
  • žlička vinskega kamna (lahko izpustite)
  • 3 žlice limoninega soka (lahko izpustite)
  • sol

Sestavine za nadev z rukolo

  • 200 g zrnate skute
  • 3 žlice kisle smetane
  • 70 g drobno nasekljane rukole
  • 1 jajce
  • Sol
  • 4 žlice sezamovega olja (lahko izpustite)
  • chia semena za zgostitev (po potrebi, lahko izpustite)

V električnem mešalniku na hitro zmešamo vse sestavine, dokler ne dobimo kepe testa. Rahlo jo premesimo z roko in damo v hladilnik za 20 minut. Lahko delamo brez mešalnika tako, da najprej zmešamo sestavine, da dobimo grobo grudasto zmes, ki jo z rokami na hitro na pultu vmesimo v testo in enako damo v hladilnik.

Medtem zmešamo vse sestavine za nadev v precej gosto zmes. Če je preredek, lahko dodamo 2 žlici chia semen ali drobtine.

Kepo testa razdelimo na pol in vsako polovico razvaljamo v čim lepši krog, ki ga enakomerno razrežemo na 8 trikotnikov. Na širši del vsakega trikotnika položimo žličko nadeva, robova zavihamo (da nadev ne bo uhajal) in zvijemo kot rogljiček ter položimo na pekač s peki papirjem. Pečemo na 200°C približno 20 minut.

Pred pečenjem po želji lahko premažemo s stepenim jajcem in posujemo s semeni sezama.


 Oddaja Dobro Jutro

Slani zavitki z rukolo so pripravljeni v sodelovanju z oddajo Dobro jutro, Televizije Slovenija.

Kuhali so v vrhunski posodi Rosmarino Black Lava Stone, ki omogoča naraven način priprave obrokov. Hrana je pripravljena hitro, enostavno in predvsem zdravo – z malo maščobami!

Deli objavo: