Recept za hitre slane zavitke z rukolo
- 22. 06. 2018
Slani zavitki z rukolo so zdrava in okusna malica za na pot do morja ali prijetnega gorskega jezera. Z rukolo, ki je hkrati zelenjava in začimba, dodate zavitkom zanimivo bogat okus. Ko bo začela pritiskati prava vročina, boste s slanimi zavitki hitro nadomestili izgubljeno sol.
Sestavine za slane zavitke
- 250 g ostre moke
- 150 g masla (lahko kokosovo maslo)
- 200 g kremnega sira
- žlička vinskega kamna (lahko izpustite)
- 3 žlice limoninega soka (lahko izpustite)
- sol
Sestavine za nadev z rukolo
- 200 g zrnate skute
- 3 žlice kisle smetane
- 70 g drobno nasekljane rukole
- 1 jajce
- Sol
- 4 žlice sezamovega olja (lahko izpustite)
- chia semena za zgostitev (po potrebi, lahko izpustite)
V električnem mešalniku na hitro zmešamo vse sestavine, dokler ne dobimo kepe testa. Rahlo jo premesimo z roko in damo v hladilnik za 20 minut. Lahko delamo brez mešalnika tako, da najprej zmešamo sestavine, da dobimo grobo grudasto zmes, ki jo z rokami na hitro na pultu vmesimo v testo in enako damo v hladilnik.
Medtem zmešamo vse sestavine za nadev v precej gosto zmes. Če je preredek, lahko dodamo 2 žlici chia semen ali drobtine.
Kepo testa razdelimo na pol in vsako polovico razvaljamo v čim lepši krog, ki ga enakomerno razrežemo na 8 trikotnikov. Na širši del vsakega trikotnika položimo žličko nadeva, robova zavihamo (da nadev ne bo uhajal) in zvijemo kot rogljiček ter položimo na pekač s peki papirjem. Pečemo na 200°C približno 20 minut.
Pred pečenjem po želji lahko premažemo s stepenim jajcem in posujemo s semeni sezama.
Slani zavitki z rukolo so pripravljeni v sodelovanju z oddajo Dobro jutro, Televizije Slovenija. Kuhali so v vrhunski posodi Rosmarino Black Lava Stone, ki omogoča naraven način priprave obrokov. Hrana je pripravljena hitro, enostavno in predvsem zdravo – z malo maščobami! |