Recept za svilnato omako z melono za testenine

  • 21. 09. 2017
Recept za svilnato omako z melono za testenine

Osvežilne in sladke melone so lahko tudi odličen dodatek za pravo svilnato omako, ki jo lahko uporabite za različne testenine. 

Potrebujemo:

  • 10 dag pršuta (lahko izpustite),
  • olivno olje,
  • 1 paprika narezana na kocke,
  • 3 stroki česna,
  • nekaj listov sveže bazilike,
  • 1 manjša melona narezana na kocke,
  • 0,5 dl belega suhega vina,
  • 2 žlici limoninega soka,
  • 1 žlica koruznega škroba razmešana z malo vode,
  • 1,5 dl kisle smetane,
  • sol, poper.

Kuhamo:

Na olivnem olju hrustljavo popečemo na kocke narezan pršut in papriko. Odložimo na papirnate brisače, da popije odvečno maščobo. Na preostanku maščobe na hitro popečemo česen in baziliko ter dodamo melono, sol in poper. Dušimo približno 10 minut. Omako deglaziramo z vinom in limoninim sokom. Po potrebi melone spiriramo. Dodamo odcejen pršut in papriko ter zgostimo s koruznim škrobom, ki ga vmešamo v omako. Prevremo in ustrezno dodatno začinimo. Po potrebi dodamo vodo. Na koncu z metlico vmešamo še kislo smetano. Postrežemo s kuhanimi testeninami, najbolje s špinačnimi. Okrasimo s svežimi listi bazilike.



 Oddaja Dobro Jutro

Omaka z melono je pripravljena v sodelovanju z oddajo Dobro jutro, Televizije Slovenija.   

Kuhali so v vrhunski posodi Rosmarino Black Lava Stone, ki omogoča naraven način priprave obrokov. Hrana je pripravljena hitro, enostavno in predvsem zdravo – z malo maščobami!

Deli objavo:


Tvoj komentar


* obvezna polja