Recept za velikonočno šunko v testu

  • 21. 03. 2016
Recept za velikonočno šunko v testu

Sestavine:

1-2 kg prekajene šunke,
1kg moke tipa 500,
1 kocka kvasa,
1 žlica soli,
mlačna voda po potrebi.

1. Prekajeno šunko čez noč namočimo v mrzli vodi, da se nekoliko razsoli, da ne bo preslana.

2. Iz moke, kvasa soli in vode zamesimo testo, ki mora biti nekoliko bolj gosto, da se na pekaču ne razleze.

3. Testo naj vzhaja približno pol ure, nato ga zvrnemo na pomokan prt, testo razvaljamo toliko, da bomo vanj lahko zavili prekajeno šunko, ki smo jo medtem vzeli iz vode in jo osušili.

4. V testo zavito šunko položimo na pomaščen pekač in damo v ogreto pečico.

5. Pečemo pri temperaturi 170-180 °C 90-120 min, odvisno od velikosti in oblike šunke. Če je šunka težka 1 kg in je bolj ploščate oblike, jo pečemo 90 min, če pa je šunka večja in bolj debela,j o pečemo 120 min.

Pa dober tek!

Deli objavo:


Tvoj komentar


* obvezna polja